Oppskrift på Sykkelkake

I dag onsdag 18.mai klokka 18.00 var vi 7 stk som startet og så var det en som måtte gi seg, håper vekommende kommer tilbake.
Vi sykla til Hognestad og så over til Vestly opp til Melsvatne der vi sykla inn på innsiden av vatne kom så ut på veien igjen, der vi tok til Eikelands krysset ned til Undeim, Mossige og så heim klokka 20.01

Det ble etterspurt etter sykkel kaka og her er den:


Sykkelkake


2 dl rapsolje
2 dl vann
7 dl fruktose
6 egg
4,5 dl sammalt hvete finmalt
4 ss kakao/bakekakao
3 ts vaniljesukker
2 ts salt/seltin
1 ts bakepulver
500 gr. mandler
Mengde rosiner etter ønske og smak


Mandlene finhakkes eller males i kjøkkenmaskin. Alt dette blandes godt sammen til en seig, deilig masse. Nå er sykkelkakene klare til steking - men hvis du vil ha litt ekstra smak, så kan du f.eks. ta skogsbær (blåbær, tyttebær) etter ønsket mengde og blande inn. Det samme gjelder tørket mango, som kan kuttes opp i småbiter og blandes inn. Mango er meget energirik, og setter smak.
Kakene stekes i vanlige muffinsformer, bruk 2 former pr. kake (se bildet) for å unngå at massen flyter ut. Husk at kakene heves under steking, så ikke fyll formene mer enn ca. 2/3.
Varm opp ovnen til 175 grader, kakene stekes i ca. 25 min.
Oppskriften gir ca. 70 sykkelkaker, en porsjon som rekker leeenge. Når de er ferdigstekt og avkjølt, kan du f.eks. putte dem i en bærepose og legge i frysen. Kvelden før du skal ut på tur, tar du opp det antallet du trenger. Anbefaler å pakke i aluminiumsfolie, det er rimelig enkelt å få av mens du sitter på sykkelen.

Her er altså halv oppskrift:

1,5 dl rapsolje
1 dl vann
3,5 dl fruktose
3 egg
2 dl sammalt hvete finmalt
2 ss kakao/bakekakao
1,5 ts vaniljesukker
1 ts salt/seltin
1/2 ts bakepulver
250 gr. mandler

100 g aprikos
200 g rosiner

175 grader i 30 minutter i to brødformer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar